Vinnerne av Planteprisen er kåret!
Hvem har vært best på plantebasert mat i 2024? Se vinnerne av Planteprisen her!

Planteprisen hedrer aktører i bransjen, som er innovative og som gjør en stor innsats for å få flere til å spise grønnere.
Årets Future Foods-konferanse er akkurat avsluttet og vinnerne av Planteprisen 2025 er kåret!
Hummus og vegansk fine dining
I år ble prisene delt ut i ni kategorier, og blant vinnerne finner vi både store etablerte aktører og mindre initiativer som virkelig har satt sitt preg på det plantebaserte matlandskapet. Coop Extra «Alltid 8» vant Årets initiativ for sitt arbeid med å gjøre grønnsaker mer tilgjengelig til en lavere pris, mens Sodexos/Axess’ kantine i Hoffsveien 1 i Oslo ble kåret til Årets kantine for sin målrettede innsats med å få flere til å velge plantebasert.
I kategorien Årets hotellfrokost gikk Scandic Nidelven av med seieren for å ha et imponerende utvalg av plantebaserte retter som er gitt en hovedrolle i frokostbuffeten, mens Bellies i Stavanger ble kåret til Årets restaurant for sitt fokus på råvarer i sesong og uforglemmelige smaker. I produktkategoriene var det hummus fra Sevan som ble stemt frem som vinner i kategorien Årets produkt – pålegg. Pris for Årets catering gikk til Jordnært som ved å ha plantebasert mat som standard frister stadig flere til å utforske mer av planteriket.

Fantastiske smaker og gode opplevelser
Årets pris ble delt ut av Marit Vea, byråd for miljø og samferdsel i Oslo.
– Å spise mer grønt er en av de viktigste tingene vi kan gjøre for å redusere klimaavtrykket vårt. Vinnerne av Planteprisen gjør det enklere for folk å velge bærekraftig, og de viser at plantebasert mat ikke bare er bedre for planeten, men også byr på fantastiske smaker og gode opplevelser, sier Vea.