Hjerteavdelingen som droppet kjøttet
Hør hvorfor hjerteavdelingen ved Universitetssjukhuset Ørebro i Sverige sluttet å servere rødt kjøtt til pasienter som er innlagt med hjerte- og karsykdommer.
Hjerteavdelingen ved Universitetssjukhuset Ørebro (USÖ) i Sverige sluttet å servere rødt kjøtt til pasienter som er innlagt med hjerte- og karsykdommer. Hvorfor gjorde de det? Hvordan fikk de det til i praksis? Og hvordan påvirket dette pasientene?
Stella Cizinsky, overlege ved hjerteavdelingen hos USÖ kommer og forteller den inspirerende historien.
Foredraget passer for alle som er interessert i mat og helse, sammenhengen mellom hjerte- og karsykdommer og rødt kjøtt, og for dem som lurer på hvordan vi kan også få til grønne endringer på helseinstitusjoner i Norge.
Universitetssykehuset i Ørebro er pionerer når det kommer til å se sammenhenger mellom kosthold og sykdommer, og vi gleder oss til å høre deres erfaringer!
Stella Cizinsky
Stella Cizinsky er overlege ved Hjerteavdelingen ved Universitetssjukhuset Ørebro (USÖ) i Sverige.