Aga Sideri
Epler som har opplevd vakker utsikt blir det god sider av
Mellom høge fjell, i hjarta av Hardanger ligg Aga Sideri idyllisk til. I det best tenkelege klima for fruktdyrking vert epletrea dulla og stelt fint med heile året. Epla vert varsamt plukka og frakta til gards. Her får dei seg ein vask før dei vert rive i filler og most til jusen sprutar. Desse edle dråpane tek me vare på, og med litt tid, litt magi og litt hardt arbeid sitt me att med noko heilt fantastisk; Aga sider.
Joar Aga er født og oppvokst i Hardanger, i 2018 kjøpte han barndomsgården som ligger på Aga i Ullensvang.
Satsningen på epler var naturlig, da siderproduksjon i Hardanger har foregått i generasjoner. Han deltok første gang i siderkonkurransen under Hardanger siderfestival i 2017, hvor han vant klassen for amatører.
Dette gav inspirasjon til å satse, og i 2018 vant han klassen for profesjonelle med Lagmann sider. Denne har fått navnet frå nærmeste nabo Agatunet som ligger 50 meter fra sideriet med røtter tilbake til vikingtiden.
På deres stand får du kjøpt: