Alde

Sider fra Hardanger

Bilde av en mann som sjekker tilstanden på et epletre i et idyllisk landskap

Når dagane vert korte og gulskjæret kjem i lia, er epla klare til hausting. Her på garden har de Gravenstein, Discovery og Aroma. Desse sortane passar ypperleg til sider og bidreg kvar med sin eigenart.Dei plukkas varleg ned når dei er søte nok og pressar dei til eplemost. Mosten fylles i store ståltankar i lag med ein tanke sukker og gjær.

Når gjæringa har kome godt i gang set eg temperaturen ned og ventar spent i nokre månadar. Slik får sideren utvikla seg sakte men sikkert, medan den held på den friske eplearomaen. Til våren når alle sidertankane er utgjæra kallas saman gode vener med gode ganar og smakar seg fram til ei blanding som er balansert mellom syre og sødme, fruktigheit og frisk ange. Så tilset litt kolsyre for å få den perlande og tappas så på flasker og fat.

Aldes stand kan du kjøpa:

Alde sider 6,9%

Alde Rose 6,9%

Alde Issider 10%