Balholm

Kunnskap og tradisjon fra Sogn

En mann vurderer en flaske sider, med et stort praktfull hus i bakgrunnen samt noen fjell, og et epletre i forgrunnen

Bestefar Andreas Eitungjerde planta ut frukthagen i Balestrand i 1922. Då barnebarnet Åge overtok bruket på midten av 90-talet, såg han etter nye måtar å utnytte frukta på. Han sa opp stillinga som høgskulelektor for å etablere Balholm og Ciderhuset.

Balholm starta produksjon med eit pionérprodukt: ufiltrert fruktmost.​

Sidan då har de arbeidd med fruktdyrking og foredling av fruktdrikkar. I dag har Balholm ni tilsette og produserer omlag 700 000 liter drikke i året. De sel dei alkoholhaldige produkta under Ciderhuset-namnet.

Målet er at økologisk fruktmost frå Sogn skal vere tilgjengeleg i daglegvarebutikkar over heile landet. De arbeider med å auke den økologiske fruktproduksjonen i regionen.

På deres stand får du kjøpt:

Balholm Vestamann 6 %

Malholm Aldin 10%


Alkoholfritt:

Margaret eple & rabarbra - musserande

Emma eple musserende