Bringebærlandet
Sommermagi fra Drøbak
Bringebærlandet ligger rett utenfor Drøbak, en drøy halvtimes kjøring sør for Oslo. Her regjerer Åse-Marit og Roy og her dyrker de bringebær; til sammen seks kilometer med hekker. Da isbreene trakk seg tilbake for 10.000 år siden la de igjen morener av grus og sand som gjør området til et av de mest fruktbare i landet. Her trives bringebærene godt. De lange dagene og svale nettene gjør at de får en unik smak av sødme og syre – smaken av norsk sommer. Hvert år kommer folk i hopetall for å kjøpe ferske bær fra gården.
Bærene egner seg også til å lage god fruktvin. De første flaskene med dessertvin ble tappet i 2017, og siden har de utvidet sortimentet med en musserende vin laget på tradisjonell metode, en isvin, og en aromatisert vin. I tillegg lager de også andre bringebærprodukter.
Vinleggingen starter på høsten etter at avlingen er i hus og pågår hele vinteren. I likhet med sjampanje ligger den musserende vinen på gjær i mange måneder før den blir satt i stativer, klarnet og degorgert.
Vinene har høstet mange utmerkelser og serveres på eksklusive restauranter. De er stolte over å være de første i Norge som «oppdaget» bringebær som vinbær.
På deres stand får du kjøpt:
Bringebærlandets Musserende 9%
Bringebærlandets Dessertvin 13%
Bringebærlandets Aromatiserte Bringebærvin 10,3%
Bringebærdrikke (alkoholfri)