Gardsbrenneriet

Oppdag ei verd av smakar med eksklusive handverksprodukt frå Nordfjord

Bile av kasser med epler med fjord og fjell i bakgrunden

På NTNU oppstod det god kjemi då Synnøve og Jann mellom reagensrør og destillasjonskolonner oppdaga felles interesser for gardslivet. I 2010 tok dei over odelen på Synnøve sin familiegard i Nordfjord.

I dag driv de Gardsbrenneriet frå garden og lagar alkoholfri drikke, sider, likør og brennevin frå lokale kvalitetsråvarer på handverksmåten med moderne høgteknologisk småskalautstyr. Ein del av produksjonsutstyret har Jann designa og bygd sjølv fordi det ikkje var mogleg å tak i egna utstyr til den til dels kompliserte småskalaproduksjonen som de ville drive med.

Per i dag blir det dyrka økologiske eple og rabarbra på garden i større skala. De har ein eplehage på nærare 4000 tre fordelt på ca. 20 eplesortar. De har også ein kombinert krydder-og grønsakhage som fokusere på dyrking av vekstar til bruk i Gardsbrenneriet sine drikkevarer.

På Gardsbrenneriets stand kan du kjøpa:

Attåt Sider Eple, Kirsebær, Solbær og Rips 7,5%

Attåt sider eple 6,5%

Attåt Pæresider